Latexspuiten

Latexspuiten

Latex spuiten diverse soorten wanden

Latex spuiten om de wanden van een andere kleur te voorzien gebeurt vaak in bestaande woningen. Natuurlijk is het even goed mogelijk om latex te spuiten in nieuwbouwwoningen en –gebouwen. Hierbij kan er sprake zijn van diverse soorten wanden. Deze worden aangeduid als spuitklare muren, sausklare muren en behangklare muren. Maar wat is nu precies het verschil en waar moet u rekening mee houden wanneer u latex wilt laten spuiten? De Latexspuiter geeft u hier graag meer informatie over.

Latex spuiten: spuitklare wanden

Er is sprake van spuitklare wanden wanneer de muren volledig glad en strak zijn afgewerkt. In de meeste gevallen betekent dit dat de wanden door de stukadoor onder handen zijn genomen, waardoor de muren een perfecte afwerking hebben. Wanneer er een stukadoor wordt ingeschakeld om voor latex spuiten spuitklare wanden te realiseren, dan zal de stukadoor de wanden nasponsen om de muren dichter en gladder te maken. Het resultaat is zo egaal dat latex spuiten altijd direct mogelijk is. Daarom wordt er gesproken van spuitklare muren.

Latex spuiten: sausklare wanden

Sausklare muren zijn ook netjes afgewerkt en kunnen in veel gevallen direct worden gespoten. In de praktijk is er wel een verschil tussen spuitklare muren en sausklare muren. Bij spuitklare muren is er direct rekening gehouden met het latex spuiten dat zal plaatsvinden. Het nasponsen van de wanden zorgt voor een extra dicht resultaat. Dit nasponsen gebeurt minder vaak wanneer er sausklare wanden worden gerealiseerd. Er wordt in de meeste gevallen voor een filmlaagje gekozen voor een afwerking met een dunne pleister om een egaal resultaat te realiseren. In de meeste gevallen zijn er ook in dit geval vrijwel geen oneffenheden meer in de wand te vinden, waardoor het latex spuiten direct kan worden uitgevoerd op de sausklare wanden. Voor een optimaal resultaat is het wel belangrijk om te zorgen voor spuitklare wanden in plaats van sausklare wanden.

Latex spuiten: behangklare wanden

Van de drie soorten wanden zijn de behangklare wanden van de slechtste kwaliteit als voorbereiding op het latex spuiten. Wilt u laten latex spuiten, dan zijn behangklare wanden onvoldoende om een goed en egaal resultaat te krijgen. Behangklare muren hebben oneffenheden, doordat kleine beschadigingen in de wanden door een stukadoor zijn weggewerkt, maar de wanden zijn verder niet behandeld. Hierdoor zijn er vaak kleine oneffenheden in de muren zichtbaar en deze zorgen ervoor dat een mooi egaal resultaat niet mogelijk is met latex spuiten. Wilt u laten latex spuiten? Dan is het belangrijk om behangklare wanden te laten afwerken tot spuitklare wanden.

In het geval dat er geen budget beschikbaar is om de behangklare wanden saus of spuitklaar te maken dan kunnen deze uiteraard wel wit worden gemaakt maar dan adviseren wij altijd om dit te doen met een voordeligere schrobklasse 3 latex.

Werkende muren in nieuwbouwwoningen

Tijdens de bouw van nieuwe woningen komt er vocht in de wanden terecht. Dit zogenaamde bouwvocht zorgt ervoor dat de wanden nog in beweging zijn wanneer de woning opgeleverd wordt. De wanden ‘werken’, zoals dat heet. Wanneer een stukadoor aan de slag gaat wanneer de wanden nog werken, dan bestaat het risico dat het stucwerk kleine scheuren gaat vertonen door de werking van de wanden. Deze kleine scheurtjes in het stucwerk kunnen goed worden hersteld, waarna de wanden alsnog gewoon kunnen worden afgewerkt tot spuitklare wanden. Na de herstelwerkzaamheden kan het latex spuiten gewoon doorgaan. Na het latex spuiten door De Latexspuiter ziet u niets meer van deze lichte scheurvorming.

✆ 06-81787756
WhatsApp Stuur een bericht via WhatsApp